7/26/2011

why must 184559744940365??

hello world! ;)

just now i discovered a page kat facebook, nama dia 0. maybe its sign for 'no name'.? haha. i dont know. dah berpuluh ribu like, then i guess blogger pon dah ramai yang tahu kan? camane nak buat tulisan jadi biru-biru. huhu. sounds interesting, but i never like that page before, because of the name, what la nama pon 0. haha. tadi je, sebab takde keja sangat, i liked that page and ohsum, i can write anything in blue colour! takpayah dah nak like page ayat-ayat bagai. huhu.

''http://www.facebook.com/pages/0/184559744940365''

that's id page tu. ohoh. then if nak buat tulisan jadi warna biru, macham ni, @[184559744940365:status ape kau nak blue blue tuh]

teett! aku punya la nak carik apekebendanya numbor tu punya maksud. panjang kot nombor tuh. kot la yang buat page tu memang genius komputer ke, sampai boleh pecah kod yang sebegitu panjang. ngee. and now i know, why dia letak name tuh as 0. sebab nanti kalau dia letak nama 'AKU TULISAN BIRU', then kau tulis @[184559744940365:AKU TULISAN KUNING], still dia akan tertag 'AKU TULISAN BIRU' instead of 'AKU TULISAN KUNING'.

err, tak paham?? =.=''

tadi aku buat kat kawan aku punya facebook, tag nama dia, guna nombor id, tak tag terus macham yang biasa. huhu. er, okay, i guess ramai yang dah try.

ni link kawan aku. nama fesbuk dia Cik Aje.

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000451268806
see? nombor id dia 100000451268806.

kalau tulis, @[100000451268806:Aje Cik], nanti dia still akan tag as 'Cik Aje' walaupon aku tulis kat situ 'Aje Cik'. huhu. tak puas hati lagi, aku buat lain. aku tulis @[100000451268806:Woi Ajlaa], still keluar tag 'Cik Aje', tak keluar pon 'Woi Ajlaa'. huhu. sebab tu page tadi dia tak letak nama siap-siap, dia letak 0 je. nanti orang lain boleh bluekan ayat ape pon, atas nombor id dia tuh. nice rite? bahasa komputer memang best! ;) kalau lah aku sempat belajar C++. huh.

now dah boleh tulis ape pon dengan tulisan blue blue. thanx to the page owner! >.<

1 comment:

Eyriqazz said...

fuhhh..panjang no...

Jom join WW Contest

http://www.eyriqazz.com/2011/07/wordless-wednesday-contest-3.html