11/09/2010

kawan lamek0o,, n wisd0ms nye..

hye..
juz nak share sumthing sebelum tdow.. tetiba lak kan time2 nak tido lar teringat benda tuh, teringat benda nih.. tah pape.. erm.. tapi aku bukan nak tdow lagi pon.. guess what??! i'm still studying CALCULUS! ahaks!^^ hampir hancus suda kepala ku yang dh sparuh pecah nie.. aduyaii.. tengah2 study, cam letih je perah otak nak buat digest sumer2 bnda yang susah musah nie.. ape, ingat calculus boleh jawab sebelah mate jek?? kalo bole pon.. jgn harap kuar jwpn.. kalo kuar pon.. jangan harap betol.. kalo betol pon.. erkk.. nasib korang baik la tu kan.. huh!~ tengah2 down ase pening + tension + malas + susah ni.. ak teringat la kan kawan aku sorang ni.. name dy.. NAZLEE BT ADNAN.. lawa budaknye.. ehhe.. status ; yang ni aku xtaw lar bujang trang tang tang ag ke,, sudah dirembat prince charming ke.. tanya dy sdri ok! tuan empunya fesbuk ni.. Naz-Cempaka.. ok.. sesape nak cekidout.. silekan.. huhu..




kalau ak ase down sikit.. aku teringat le kat dy.. sebabnyeeee.. dy cam matured gile ah bagi motivasi @ smngt @ sapot suh jangan give up ape sumer.. aku lemah sikit bab2 kena ceramah motivasi ke hape ke.. tapi dy ok je brainwash ak.. care dy cakap uh.. pehhh! cair beb,, ahaha..

meh aku listkan ayat2 dy (dengan kebenaran ok) yang berbunyi,, ehemm2!


HAPPINESS IS NOT A MOOD.. IT'S A DECISION..



maksudnye.. sumer benda asal usul tali barutnye dari hati.. kalo kite rase nak happy,. there u go.. automatik ape jer kite buat,, tolak -ve thinking.. insyAllah akan happy.. HAPPINESS IS NOT A MOOD ,, mood yang biasenye dipengaruhi oleh faktor sekitar.. asal bace lebih sikit.. tambah agi dugaan pertanyaan maut dari kengkawan yang kurang bermoral.. ''eh, ko xase pecah berderai ke otak nak hafal sumer tu??'' daahhhh! mule la ase tension study.. xpaham sikit.. dah sakit otak.. alaa,, ak pon camtu jugk.. bace sikit.. rehatnye banyak.. sebab: xtetapkan ati.. nak hepi ke taknak.. urm.. lumrah budak uni..

WORDS ARE LIKE BULLETS.. WHEN WELL AIMED,,THEY HAVE A PRETTY HARD EFFECT


penah denga x ade ayat arabic,, kata2 lagi tajam dpd pedang?? erk.. ayat betul dy.. xingat dah la.. blaja arab mase kecik2.. dah lame tinggal.. urm.. ni pon same la maksudnye.. kalo kite tahu camner nak bercakap ngan sumone.. nak bagi motivasi ngan cara halus.. kata2 tu kena touch up elok2.. perah otak jap.. pikir camner nak nasihat budak uh.. nasihat budak nih.. ni x.. nak bagi pengajaran.. tapi dok sindir2,, dok perli2.. bihadap tol! kalo dy tu memang jenis baik.. kemas.. teratur.. xpe jugak.. ni x.. senget semacam jek.. so,, naz kate sesape yang tukang nak bagi nasihat.. kena ape tu.. toleransi? alaa.. cam bagi kaunseling lembut2.. bagi cair ego..ehhe,, (ego?! tol ke gune perkataan ni?).. huhu.. tah lah.. betol ke x naz? maksud d y memg camtu eh? n lagi satu.. kata2 jugak sangat penting tuk menegakkan kebenaran.. xsemestinya yang besar selalu menang.. yang kecik selalu kalah.. kalau pandai berkata2.. by mentally yang kecik pon leh je menang.. tol x.. tol x.. ehhe.. zaman sekarang.. xmain dah badan besar2 nak buli badan kecik2.. sumer pakai otak dan mulut je.. kan?? ^^

GOT BE YOUNG ONLY ONCE,, BUT CAN BE IMMATURE FOREVER


yup! get young only once,, it's when we're below hmm, 18 kot.. sampai 18 tahun.. sepatutnye kite lebih pandai gune otak.. pikir ape yang baik.. ape yang buruk.. bukan tuk diri sdri jek.. tapi jugk tuk orang sekeliling yang jaga kite.. yang kawan ngan kite susah senang.. yang ajar kite cara hidup.. esp parents, cikgu cekgi, kwn2 skola.. n sumer2 la.. urm.. CAN BE IMMATURE FOREVER if otak xguna.. juz nak depends on orang lain tuk buat kite pnye life decision.. tuk buat keje kite.. but sumtimes, we need them la to bagi pendapat ke ape ke.. bukan langsung xbergantung harap.. xboleh jugk.. tu la kate.. lepas je ''young zone'', walaupon kite masih xmature, tapi still kena beralih ke ''adult zone'' kan? hurmmm.. agak2 aku dah termasuk lam golongan maturist ke? ehhe.. really h0pe so.. (xmatured xleh kawen kan?)

w0kehh! sampai situ je la.. bapak panjang la kalo nak tulis sumer.. ay0kk! erm.. akhir kate.. eheemmmmmm! HIDUP BIAR BERADAP, BUKAN TUK BIADAP......^^ (ape kaitan ngan sesi motivasi nih? lantak je le..)

p/s ; letak gamba tah pape.. xmasuk tema pon.. huh!~ sukati la nak tengok ke idok.. D.I.C???!

2 comments:

EIPUL said...

bagus kawan ko ek,
pandai motivasi kan ko,
apasal tak suh dia jadi kaunselor? haha

bagus jugak ada kawan macam ni, nak satu boleh?
^o^

an_nur said...

w0oh.. hak3.. nak uh sbb dy pndai bg motivsi o sbb kiut muit?? huhu.. yep! she's da only one la yang pandai nak brainwash ak..^^