1/10/2011

kejadian tergempar kat mid valley!!

hari ni hari isnin. class agak pack. dan ade je class dr.manal. huhu. *saje nak gtaw

semalm kan, ari ahad. ari last chocolate fair kat midvalley. aku takde la excited sangat nak pegi sebab aku tak suka sangat makan coklat. so, dok diam diam je la dalam bilik. mengadap cerita ape je yang ade lam lappy nih. pastu tetiba tengah hari, syilla anta meseg kat aku, tanya nak pegi ke tak. kalau tanak pegi pon, kena pegi jugak sebab dy nak pegi. erk. [=.='' baik takyah tanya.

plan asal nya aku, hana ngan syilla je pegi. tapi tup2 bertambah lagi sorang ahli, by chance. haha. YANA!! dy sebenarnya nak pegi kajang, tapi ade hal yang tidak dapat dielakkan, dy tertukar fikiran, nak ikut kitorang. ok fine. ktm memang pack giler ah. takyah cakap pape. dah macam sardin marina tin kecik. aku ngan hana dok belakang. syila ngan erkk.. mane lak yana? tak nampak pon. WALLA!! dy dapat seat. haha. tak paham aku. yang tanak pegi tu pulak dapat seat. haha. neway, memang terbaek ah yana! aktif dan agresif. haha.

ok dah sampai uh, tros pegi atas, takde nak berjimba sana sini. lalu depan food court, amik bau je. nak makan situ, mahal. haha
huhu. ni muka depan fair uh.


sebelum masuk, test camera dulu. kalo camera tak rosak, okay kita masuk. kalo tak, takyah masuk pon takpe. takleh nak announce lam blog pon. huh.takleh nak show off kat kakak aku pon. saje nak bagi jelez. ehhe.


model banner tuk test camera syila.


syila tak puas hati. dy nak masuk gamba jugak. hah, masuk la.

maka dengan itu kami berempat masuk la ke dalam. pusing- pusing. fuyoo. ramai tak ingat. masuk uh, tak dapat nak tengok coklat pon. bilangan orang yang menengok coklat lagi banyak daripada bilangan coklat yang ditengok. [=.='' ok fine. jalan-jalan je dulu. pastu lima enam minit kemudian, dah boleh nampak coklat! haha. kesian. setiap booth ade tester. wow! saya suka saya suka. memang aku excited tengok barang free. sedap ke tak belakang kira, yang penting free. ehek. lepas satu satu kitorang amik. pusing pusing, makan tester. pusing lagi, makan tester lagi. pusing lagi, makan tester lagi. banyak mana kitorang pusing, banyak tu la tester kitorang rembat. tapi tak sempat nak kenyang sebab pusing banyak sangat. so, sebagai backup di kala keboringan kat dalam tren, kena jugak la beli satu dua coklat. hurm.


yang ni takde tester. no eat eat, juz look look.


syilla berjaya goda iman aku. so, aku beli yang ni.


tetiba teringat kat ajlaa. huhu. dy takleh ikot sebab balik kampg. padan muka dy..


di mana ada makanan free, di situ jugak ada minuman free. hot chcolate free sugar. sedap!


aku beli ni tuk dak2 class aku. harap korang mintak ngan aku sok. *except ilham. ilham jangan mintak. nanti habis kat dy je.


perisa durian pon ade. bau menyengat.


z0om cket!


hana beli yang ni. kononnya nak bagi adik dy. konon je la.


ni khas tuk besday gurL! aku dah agak, dy akan emo lepas dapat nih. dan dah terbukti.


ni mint chocolate. memang sedap. rugi sesape tak makan.


si comel yana dan si tembam hana.


ni bunga coklat. sesape nak kawen, boleh tempah. aku dah tempah. korang bila lagi?


chocolate boiler. nak wat kek ke hape ke, boleh amik yang ni.


nampaknya ketembaman hana menguasai separuh gambar.


lagi lagi perisa stroberi ngan duriyan.


pak cik ni nak sangat amik gamba ngan aku. tak paham betol lah. [=.=''

dah letih berjalan dan kutuk-kutuk orang yang langgar aku dalam hati, maka kitorang pon letih la. so, cepat-cepat kitorang serbu kfc (kat pasar malam bangi, kfc is Kelantan Feraid Ciken). kena cepat, takut kfc berubah tempat dalam sekelip mata. huhu. sambil sambil tunggu ngah order uh, syila wat pulak aksi sweet, belanja kitorang eskrim, sorang satu. peh. haha. aku dengan pantasnya terus amik yang orange! haha. pelahap.


sedap2. thnx to syila.


maka nya spec beliau sudah senget.


muka excited dapat eskrim. free.


si comel yana dan si taktembam syilla.


budak nih mintak nak bergambar ngan aku. ehek. lupa nak tanya dy ade abang ke tak.


fokus muka budak laki kat belakang uh. haha.


sesi amik mata sambil tutup mata.

maka dengan itu, kitorang pon sudah kenyang lah. dan kitorng pon pergi la dengan konfidennya ke pintu erkk. tak jumpa pintu lagi. dan memang tak tahu bila nak jumpa. waaa! tak jumpa jalan pegi ktm! aduyai. naik turun escalator la pulak. keletihan di situ~ huhu. mujur ade escalator, boleh jugak naik turun. kalo takde escalator? erk. korang je la pikir. aku malas la nak imagine. letih w0oo! lepas dekat sejam keluar masuk jusco, naik turun escalator, tengok tak tengok peta, akhirnya. KAMI BERJAYA!! yeah. malaysia boleh. hebat tak kitorang? hebat hebat. sampai je ktm, satu lagi problem. tren takde!! aduyai. kat mane pulak traffic jam uh. lama gila kena tunggu d0e. dah la tempat duduk kat situ di konker oleh orang yang tak sepatutnya. huh.


baiknya budak ni.


lagi sekali syila tak puas hati. nak masuk gambar jugak. haa, masuk la. baiknya dua budak ni.


saje main-main. syilla nak bajet comel. haha.

h0ho. akhirnya dah sampai jugak ukm. aku sebenarnya saje je tulis entry nih. nak bagi my sis jelez. huhu. padan muka. balik awal sangat. kalo tak, dah boleh pegi same. dua tiga hari sebelum uh, aku dah pegi mid, jalan-jalan ngan kak aku. dy ade study trip, tido kat ukm. so, dy ajak aku join kuar berjimba. on. tapi masa tu takde lagi fair ni. rugi rugi.

ni kejadian dua hari sebelum chocolate fair nih.


kak qila, kak aku, kak ashvini yang chunmel, dan aku.


aku kuar jalan jalan ngan kakak kakak ini.



makan kat food court mid. tom yam dy sangat bez!


gila tester.


fokus kat kakak baju merah. 'hantu mak limah datang mid'


geng-geng mereka yang bez.


me n my sis.

7 comments:

the GirL said...

woi!!! mengutuk aku!!!! gonjeng tol...
nsb baek gambr aku sume cun,.. muahahaha

Anonymous said...

hahha...best gak waktu cuti ko...
patut la ko xde stress dlam kelas rupe nyer tiap2 mggu ko kluar...

EIPUL said...

wah
asal tak ajak aku? aku pun suka makan coklat, wakaka

annur said...

w0hoo. ko kan naik broga. haha. ni ade banyak ag tak makan. nak?

Anonymous said...

anisss
coklat saya mana???
saya tagih nih..
haha...

annur said...

erk siapekah anyn0mous ini?? ehhe..

Anonymous said...

saya bah Aniss...
mesti kenal nih...
huhu