3/19/2011

kiddo pix!~

as pr0mised,, haa. ni la aku nak upload gambar budak-budak yang tak berapa annoying tuh. eheh. tapi aku rasa la, dalam gambar tak secomel yang real punya la. agpon aku bukan reti nak hamek gambar lawa-lawa. =P

erm, first of all, yang ni budak nakal dan chomell dalam kelas. tapi nakal dia pon takde la ekstreem macham budak lain. takde la nak gigit kawan ke, nak pijak kepala kawan ke, nak tarik-tarik rambut ke.

nama dia abil najmi.

ni pulak dia punya cik awek. ngEe~
nama budak ni, munif.

aku pon taktahu nak labelkan munif ni sebagai hape, tapi akak yang jaga sekali dengan aku pon kata diorang ni dah macham laki bini, kalau duk sekali, hurm, memang takdenye nampak cikgu kat depan, main dua orang tu je. bagai dunia diorang yang punya. ceh. haha. tapi kalau ikut definisi betol, munif ni kawan abil yang paling rapat la. saaangat rapat kot. abil biasanya datang taska awal. elok je main gelak tepuk tampar dengan kawan lain. asal munif datang je, mula la pegi sambut, pegang tangan bagai, tanya sihat ke tak. aduyai. tak paham aku. munif ni macham lembut-lembut sikit la, abil pulak macham kasar-kasar macho sikit. kalau la ada tergaduh n abil tengking dia, tangkap nangis uh budak munif tu. kalau munif pulak wat macham merajuk dengan abil, mula la abil jadi lone ranger, duduk sorang-sorang kat hujung kelas, makan pon macham taknak makan je. see? aku pon taktahu la nak cakap. hahaha. kalau aku boring la kan, aku buat-buat marah la salah sorang, samada munif or abil, kompem yang lagi sorang uh mogok dengan aku. kalau kau tengok, memang rasa nak tergelak d0e. kuatnya ikatan kasih sayang tu. hahha.





aishh. diorang tu memang laa! padahal ade je dak pompuan yang cun. ngeh3! siyes la memang cun gilakk. nanti besau ni aku taktahu berapa ramai yang masuk meminang nih. huhu. nama dia nayli.. ;) comel.





okay, dah la cakap pasal dua orang pelik+jelik itu. ngEe~ uhm.
semalam budak-budak ni ada wat hmm, aku pon taktahu nama benda tu, tapi yang gantung gantung atas siling tu la...


yang kat dinding tu pon, diorang yang buat sendiri. kacau ah, aku tak x zo0m.

diorang, pagi-pagi dalam kol 8.30, kena berkumpul la kat depan kelas. budak 3 tahun dengan 4 tahun. kalau campur campur semua sekali, ada la dalam 30 orang. nyanyi lagu tadika, lagu negaraku, pastu senaman ringan, pastu nyanyi lagu budak-budak. =P


ni senaman pagi. macham-macham aksi pon ade.

haa, lepas tu masuk class la kan, yang tu la aku lemah sikettt. bab-bab kena bercerita, kena ajar abc, diorang tak dengar cakap d0e. kalau kau bercerita kat depan tu, macham kau bercakap dengan tunggul je. aku rasa nak lepuk je sorang-sorang. tapi sekejap je part aku,lepas akak yang sorang lagi tu siap buat susu, dia pulak sambung ajar budak-budak ni. kadang-kadang suruh mewarna. nak menulis, tak lepas lagi. nanti bulan 4 kot akak tu cakap, baru leh ajar budak2 ni menulis.

ni masa bercerita.

yang menguap tu nama dia wawiq.

masa belajar.

yang takboleh jawab dan bising dah kena denda. hua hua hua.

padan muka. ;P

selepas setengah jam mewarna. aduh. bayangkan la berapa lama aku kena tunggu diorang siap.

kaler sampai terkeluar keluar. seni tu, seni. haha.

lepas tu time to makannn~
pssst: beratur dulu.


campur budak 4 tahun.




minum susu time.





ziq cit & ain cit & wawiq.

muka berlagak gila, orang first yang habis susu. wa wa wa.

mandi. haa, ni lagi satu hal. memang letih oh nak mandikan budak-budak ni. biasa ah, budak kan suka air. habis dengan aku sekali la lencun. ye la, diorang kalau dah dapat air, habis simbah sini simbah sana. aduyai. ni gamba masa tengah tunggu giliran nak mandi. masa mandi, gamba dah sensorrrred la weyh. haha.

sebelum menyeksikan diri....




selepas menyeksikan diri.... grrrrrr~

awww~ sexyback!

huh. ingat menggoda la tu?? bajet goreng pisang panas. hahaha.

lepas tu?? tido la..... sekali dengan aku pon kadang-kadang join sekali. tapi takleh tido sebelah diorang oh. kena tido kat kaki. sebab aritu akak yang jaga dengan aku tu, dah terkena bang bang boom! haha. budak yang dia tido kat sebelah uh, kencing atas tilam. separuh baju akak tu lencun dengan air kencing budak uh. kesian gila. dah la akak tu tak semayang lagi masa tu. gila ah. nak cuci lagi, nak lap lagi, nak mandikan budak tu lagi, tukar tilam, ni, sekali dengan baju-baju dia pon kena basuh bilas. siyes la memang kesian gila sesape yang tido sebelah budak. hEe~




ahha. pastu dah bangun tido, makan, minum susu lagi sekali, pastu main main la sebelum tunggu parents diorang mai amik. ada yang lambat tu lambat la. yang cepat tu cepat la..
















Align Center

video
ni incik adam. masa belajar.. ngeh3! comel gila.. ;)

pssst ; an entry with 50+ picss,, quite boring la!




No comments: