7/01/2011

budak darjah 4 memang macham ni ke?

hye3!
hari ini dah masuk bulan julai. kiranya dah baaanyak bulan dah aku cuti. (teacher aku kata kalau lebih daripada satu, tu dah dikira banyak. kalau lebih dari dua, tu dah dikira baaaanyak.) so, i wanna wish da world, happy july!! hope dis month will be better than last month. *tetiba.


dats my sis. ;)

minggu ni adik aku ada kem motivasi kat sekolah. adik aku tu darjah 4. eh, maksud aku 'minggu ni' tu tadi la. tengah hari tadi. lepas waktu semayang jumaat. aku la pegi hantar tadi. fyi, aku dah jadi part-time driver sekarang. tak sure la bila aku apply. ngee. ni first time dia pegi kem motivasi @ something yang dianjurkan oleh sekolah, yang kena bermalam kat situ jugak. haha. excited gila budak tuh. dari hari rabu lagi kot dia dah carik beg, nak bawak beg mana, baju pon dah asing, baju mana dia nak bawak, nak pakai. h0ho. kalau aku la, kem motivasi yang sehari je pon, aku malas nak pegi. inikan pulak yang kena bermalam. erm, okay la, nama pon budak-budak kan.... ;)


kem motivasi budak-budak.

semalam, ustaz dia ada bagi list, suruh bawak tu, bawak ni. punya la panjang! huhu. er, bukan ustaz tu yang bagi list, ustaz just cakap, diorang tulis sendiri. yang tu memang takleh blah. ejaan baaanyak yang salah. lawak gila. aku patut snap lah list tuh. tikal (tikar), kaisarun (kain sarung), beladi (baldi),, apoda! aku macam ni jugak ke dulu? dah darjah 4, eja pon tak reti lagi? homaigosh! pulak tuh, tulisan macam hape. aku baca list dia, memang tergelak besar lah. kawan dia yang lain, taktahu la macamane punya ejaan. hurm, nama pon budak-budak.. ;)

so, malam tadi sibuk dia suruh aku hantar pegi rumah kawan dia, konon nak discuss pasal ni la. bawak baju banyak ni ke, yang ni bawak ke, yang tu tak bawak ke,, tapi malam tadi hujan. tak jadi la nak discuss. heheh. masa orang lain tengah tengok tv, dia kemas barang-barang dia nak bawak tuh. punya la demand, dia siap nak pinjam beg aku yang besar tak hengat tuh, nak bawak pegi kem. aduyaii., excited gila budak nih. bantal, selimut, tikar, habis semua dia nak bawak. aku rase selama ni aku pegi kem mane ade bawak sampai bantal segala. tikar lagi. huh. kem je pon. tido pon semalaman je. orang cakap takpayah bawak bantal, selimut, baldi, dia cakap nanti ustaz marah la, nanti kawan-kawan ada, dia sorang takde la.. macham2! aku pon demand macam ni ke masa kecik-kecik dulu haa?

tapi masa hantar dia tadi pon, bukan dia sorang je bawak beg sampai dua tiga. kawan-kawan dia yang lain pon banyak beg besar-besar. aku dengan parents diorang sengeh je la.. budak-budak, kalau diorang nak, memang takboleh nak cakap ape-ape dah.. kan?

okay la,, maybe aku masa kecik-kecik dulu pon macham tu jugak. ;P

1 comment:

the GirL said...

ala... cam ko la zaman kanak2 dulu...
aku rasa lagi terok kot.... wakaka