2/17/2011

HIDUP SEORANG PENGANGGUR

wahai orang-orang kampung!!!

ah! veri the bosan giler hidup camni kan. makan tido je keje. perut pon dah tak nampak cam perut. dah macam bola je. kalo kau golek-golek pon dah boleh masuk gol aku ase. erk. tu pon kalo khairul fahmi tak jaga gol tu la. =.=''

hurm. masa ngah blaja.. stress gilakk. masa dah tak belajar pon stress jugak. ape je yang tak stress? tak tercapai akal aku nak pikir. eceh. hurm. kalo dulu asal pagi je bangun la siap-siap nak g class. pastu duk termenung tunggu bas. pastu sampai je bas. pastu naik la bas. haha. ade ke bas dah sampai.. kau still nak layan jiwang duk termenung kat situ? huh. dah stress terlampau tuh kalo macam tu. bas lalu pon kau nampak macam buku bertingkat-tingkat duk berjalan atas jalan kan. adus. kalo sekarang? bangun pagi-pagi tarik langsir. konon nak dapat udara segar la kan. tetiba nampak sekor dua monyet kat belakang.. pagi dah tak nampak macam segar dah. tutup balik langsir. aku tak puas hati tol la.. takde ke monyet yang lawa-lawa yang macho-macho yang dapat menceriakan pagi aku? huh. macam monyet je sekor-sekor. (X_x)

dah tu.. aku wat hape je lam bilik. ngadap laptop. tengok muvie. baca komik. stalk fb orang. wa wa wa. tu law duk lam bilik aku. kalo dok lam bilik hana. melagha je depan lappy dy. tengok game show la ape la. yang korea punye. haram aku tak paham. ape benda la minah tu tengok. tapi aku tak kesah. demi kawan. aku tahan je tengok aksi-aksi-konon-cute-la-tu-kan.

''HANA!! tolong la tukar channel.''

pastu kalo g bilik auni plak.. cite omptih ngn jepun. haa. kira macam ada life jugak la daripada hana. hihihi. tapi tu la. ade anak mak cik cafe uh salu lepak bilik auni. men game burger. aduyai. macam budak-budak. kadang-kadang aku wat taktahu je. tapi dah selalu sangat aku g nak lepak. budak tu ade je kat situ. so. aku wat la macam sekarang-ni-dah-pukul-sebelas-budak-budak-dah-kena-balik-tido-esok-nak-sekolah. tapi macam hape.. dy wat tak dengar. hangin jek. aishh. mujur la budak. kalo bapak budak? HAAAAA! ngEe~

dan hana suka la lambakkan keje math dy kat aku tau. dan grafik engine dy pon aku yang tolong lukiskan. (kepada budak jkas. sila laporkan hal ini kepada lecturer anda ye.) dan disebabkan aku dah takde nak wat ape-ape. dengan senng hati nya aku watkan. daannnn mula la dahi kerut-kerut. rasa macam nak emo je kan. gituuu~ haha. ''alah. bila lagi kan nak tengok kau emo.'' kata hana. aku campak jugak budak nih kat tasik kejut kang. eh eh. takleh! nanti obes pulak ikan-ikan dalam tasik tu dapat makanan berlemak macam hana ni. huh. kesian. okeh. semoga program hana untuk diet tu tercapai. hEe~ kurangkan lemak di badan sama seperti durian mengurangkan duri di kulitnya. kalo dah takde duri. dah tak bahaya la nak pegang. nak buang kulit pon dah tak susah. makin la ramai orang nak makan durian. wah. ramai la nak berebut hana pasni kan. lepas dah kurangkan lemak tuh. ehehehe. peace!~

tapi papepon. ada jugak kelebihan aku duk saje macam ni. satu je la. kalau ada orang hantar mesej. dalam satu saat je aku dah balas. whoa! yang tu memang patut dipuji la. first time la aku ase fon duk melekat je kat tangan. kalo sebelum-sebelum ni. nak g class pon kadang-kadang tertinggal dalam locker la. tepi bantal la. dalam laci la. kadang-kadang memang aku yang tanak bawak. dann sangat amat jarang la aku wat bunyik-bunyik. biasa silent je. silence is my priority. giituu. haha. tu la. sebelum ni mesej yang orang anta pagi. malam la pulak baru aku balas balik. bukan taknak balas. buzy. ehehe. kalo col pulak jangan harap aku nak angkat on the spot. lepas dua tiga miskol. baru la aku pasan. bukan tanak angkat. buzy. hehhe.

hurm. disebabkan bosan gilakk macam ni la yang menyebabkan aku nak blah awal-awal. plan asal. nak blah hari ni la. tapi kan. tersilap langkah plak. terbagitahu hana awal-awal. ahaha. mula la wat drama lagenda-budak-setan-part-sedih depan aku. blah la. lembut plak ati aku nak tacing-tacing kan? tapi tu la. satu ayat je yang aku ase macam tertarik. lantas terus la stay untuk dua tiga hari lagi..

''alaa anis. aku baru nak ajak ko teman aku pegi pasar malam sabtu ni~''

mak aii.. pasar malam uh! cair teros aku. ahaa. kat situ ada satu kedai makan cambestgilakkk ah. tu yang aku tak pernah tolak la sesape yang ajak aku pegi situ. ehhe. dan Q dan shuk pon nak ikut nanti. mintak-mintak dorang tak boring ikut aku ngan hana jalan.

dann dah letih dah jari jemari aku menaip. eceh. *jari jemari gituu. hahaha. uittt! sebelum aku mengakhiri isi hati tulus kudus polos aku ni. aku nak tanya la jugak kan. ada sesape perasaan tak. dalam entry ni takde symbol ni...

ni symbol comma.

waaa! key board aku wat hal d0e! aku pon baru perasan semalam. macam fail je karangan aku kali ni. banyak kesalahan tanda baca nih. huh. ade ku kesah??

oke la. ch0w!~

2 comments:

EIPUL said...

patut la aku baca cam pelik, tadek koma rupanya
haha
aku da lama tak pegi pasar malam ni, huahua

an_Nur said...

huhu. tu la. cam hampeh lak nak esaimen nanti takleh tekan koma. errrghh!

jum la weyh.. join g pasar mlm. best gilakk aku cakap. =P