9/12/2011

dont ever do this to ur friend. *scary journey EVER!

salam.

dua hari lepas, my sis's friend, rina(bukan nama sebenar) ajak temankan dia pegi kedah, to meet customers there, sambil-sambil jalan cuci mata. by car. unfortunately my sis kena kemas baju and segala bagai kerja coz dia start belajar hari ahad. so sabtu dah kena daftar hostel. so akak aku tanya la, boleh tak aku aje yang temankan? kesian rina kena pegi sorang-sorang. so aku pon okay aje la, alang-alang dah tadek keja. sebab rina janji sehari aje. lepas settle keja, balik terus. ohya, sebelum tu dia tukar plan, sebab her car, mak dia nak guna. so, kitorang pegi by bus, balik naik flight. okayyy~

start naik bas, that's first time i met her. sebab dia kawan my sis, so aku tak kenal pon sebelum ni. i dont really mind sebab dah biasa duduk dengan strangers. she's kinda friendly. jejak aje kaki kat kedah, start la teringat my old days with matrix friends. #dulu aku matrix changlun. aku stop kat shahab perdana la woi kawan-kawanku, mari lah berjumpa seketika.

dia cakap tunggu kawan datang ambik, so kitorang tunggu. datanglah seorang lelaki, jemput kitorang by merc. then kitorang pegi makan-makan, kawan dia belanja. then pegi pulak check-in hotel, kawan dia jugak tolong check-inkan. start kat situ lah aku kurang selesa dengan travel aku kali ni. fully-sponsored by a FRIEND?? ha, lupa nak included. kawan dia tu bawak sorang lagi kawan, yang berpangkat dato' katenya rina. and dato' tu macham ehem ehem awak ni lawo la. nama apa, duk mana dah ada boifren ka?? kat aku. and aku pon erghh! orang tua kot. sebaya bapak aku. rina pulak buat macham takpe-takpe aje, walaupon aku dah start senyapkan diri. stay calm.

malam tu pulak, diorang plan nak pegi karok, eh eh, sebelum tu pegi kedai kasut dulu sebab rina punya kasut hampir patah tumit, so, dia mau kasut baru. easily mintak dengan kawan dia. okay, kaki kikis. =.='' then masuk pulak ke pusat karok chinese yang mana i was the only one yang pakai tudung! ohmai~ siyes, diorang takde rasa bersalah ke kat aku? aku bukan nak cakap pusat karok tuh tempat tak elok, sebab aku pon ada jugak pegi dengan kawan-kawan, tapi biar la suasana tu sesuai. i mean with no arak and something like that. mind my feeling la.


****************************


kalau nak cerita semua benda, memang panjang. here aku just nak cakap, something new aku dapat belajar kali ni. manusia have different worlds. bukan kata kalau orang tu open-minded, dia tak kesah diperlakukan macam mana pon. yang penting sekarang, aku dengan rina memang duk dalam dunia yang 360degree lainnya. aku hanya ingin berpesan untuk semua disamping meluahkan ketidakpuasan hati.

u're wrong kalau ajak orang pakai tudung yang bersifat kekampungan macham aku pegi clubbing, walaupon takde tigershow, takde cium sana sini, it's still a club.

tak semua orang suka makan tanggung berak cangkung. im not from rich family yang nak itu boleh, nak ini boleh. since 18tahun, aku dah start menanggung diri sendiri, dah start indipendent. nak something, keja, then beli dengan duit sendiri. mak bapak aku boleh aje belikan ape yang aku nak tapi dah itu perangai aku, aku tak suka ditanggung. paling aku takde duit pon, i starve myself, aku control kehendak. i just wanna say, certain people will feel uneasy kalau semua benda ditanggung oleh 'kawan'. kenapa tak claim dengan syarikat, if u go there to meet customers? bukan nak seronok seronok. *but in this case, takde pon u jumpa customer, rina. i dont know la if it's true ur customer tipu u. terkilan tau i pegi jauh-jauh, semata nak teman u berseronok. ;'(

dont EVER leave ur peneman with ur friend's friend! i never go anywhere with guy yang aku tak kenal. aku bukan anti lelaki, only a budak kampung, yang terpengaruh dengan adat dan pesanan orang tua. *rina, i always stay calm bila duduk dengan u kan, tapi malam yang u pegi clubbing, yang PAK CIK man pegi hantar i kat stesen, then pegi check-in hotel lagi sekali, i dah takboleh stay calm, i cakap kat u yang i takut, tapi u macham tak kesah. ;'( what can i do. ? u dont care, then i share with someone yang care about me. so, u takpatut salahkan i yang akak i marah u. u deserve that!

'barang yang lepas usah dikenang. semuanya ada hikmah. lepas ni kena lebih berhati-hati. semua benda yang jadik, bukan kita mintak. kita hanya merancang, Allah yang menentukan.' thanks masitah n my sista!

1 comment:

the GirL said...

wow!! an!! ko clubbing??