9/19/2011

hai, boleh berkenalan? ;)




''hai, boleh berkenalan?''

serious aku ingat ayat ni dah lama pupus..



dulu masa darjah 6, aku pernah kapel sekali. nak dekat-dekat exam dah. masa tu la jugak konon nak study sekali lah, setiap petang sanggup pegi sekolah, semata-mata nak study sekali. terpaksa padahal. aku tahu, si budak lelaki tu pon study sebab nak tunjuk dia rajin depan aku aje. balik rumah piung buku ke sana piung buku ke sini jugak. =.=''

tahu macamane boleh start kapel? ahah. dulu setiap malam ada tuisyen. one night, ada orang conteng meja aku. eh, meja aku memang selalu penuh kena conteng while doing math. sebab sayang nak conteng kira atas buku. ;B aku nampak pon sebab budak tu boldkan. aku pon reply. (reply = tulis kat meja aku, kat bawah tulisan budak tuh.) dan berlanjutan la selama beberapa malam..

anis ke tu?

ye. sape tulis ni?

ni si polan bin si polan, kelas sebelah.

oh. nape tulis atas meja?

takut nak tegur.

ni nak ape?

nak berkenalan boleh?

:))))))



masa tu tobat aku suka dia. macham sweet gila kan? main tulis-tulis atas meja. and sebab nak berkenalan boleh? haha. aku sebagai budak-budak, rasa macham riak gila lah sebab kawan-kawan aku semua kapel dengan budak sekelas. tak international. aku ni, siap budak sebelah kelas duk usha. *_*

tapi sekarang, kalau orang chat kat fesbuk hai, boleh berkenalan?, aku rasa macham tak sweet dah la. lagipon aku kurang minat nak chat dengan orang yang aku tak kenal dia, dia tak kenal aku. sebab?...


hai, boleh berkenalan?

em, boleh je.. ;)

awak nama ape?

err.,,,(dah terang-terang nama kat
profile.)

hmm, anis ye? nama penuh ape?
....

umur berapa ni?

...

awak duduk kat mana?

..

ada boipren dah ke?

.

hobi awak ape?

#harap maaf. anda sudah diblock.



see? no fun at all. =.=''

tapi tapi, kejadian hai, boleh berkenalan? ni berulang lagi. HAHA. serious takboleh nak ingat. haha. tengah hari tadi aku meseg adik aku, tanya dia bila balik.. (dalam bahasa aku)


salam. bila balik? tiket dah beli belom?

wslm. dah. malam ni baru naik bas.

owh. balik dengan sape? pagi esok sampai
terus balik rumah ke, duk umah kawan dulu?

taktahu. maaflah, ni bukan amka, ni kawan dia.
amka tido.

eh? oh okay, nanti dia bangun suruh dia
meseg balik ea. ;)

insyAllah. ni kakak dia ke?

a,ah.

erm, boleh saya tanya satu benda?

er, nak tanya ape?
boleh nak berkenalan?

=.=''


ahah. aku mampu gelak aje. kalau kawan adik aku, maybe dia pon budak tahfiz. patut la kurang berbuaya ayatnya. memang innocent gila lah kan. ;)

*
*
*






4 comments:

the GirL said...

haha.. like100X...
boleh berkenalan????hahahahahahahahahahahahahahaha

ANNUR said...

ahaha. nak ngorat kiterr lettew!~

haniada said...

sweetnyer.. suke suke suke :)

ANNUR said...

haniada,. sape sweet? uncle tu ke? ngeeheee~